J. C. Juncker: Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο κουράγιo του ελληνικού λαού

J. C. Juncker: Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο κουράγιo του ελληνικού λαού

Στο «κουράγιο του ελληνικού λαού» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που έσωσε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk για τη Σύνοδο των G7 που πραγματοποιείται σήμερα στην Ιταλία.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για την Ελλάδα ο Juncker τόνισε πως «η Ελλάδα βαδίζει μπροστά. Έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις. Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο κουράγιο του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνήθηκε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump καταδίκασε με επιθετικό τρόπο τη γερμανική εμπορική πολιτική κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες στις Βρυξέλλες.

Δημοσιεύματα γερμανικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν πως ο Trump καταδίκασε τις πολιτικές του Βερολίνου χαρακτηρίζοντάς τες «πολύ κακές» και επισήμανε πως θέλει να περιορίσει τις πωλήσεις γερμανικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

«Δεν είπε πως οι Γερμανοί συμπεριφέρονται κακά», δήλωσε ο Juncker στη Σικελία χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα υπερβολικά και λέγοντας ότι «δεν είναι αλήθεια» πως ο Trump υπήρξε επιθετικός έναντι της Γερμανίας κατά τις συνομιλίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ