Intralot: Μείωση εσόδων και EBITDA το 2018

Intralot: Μείωση εσόδων και EBITDA το 2018

Τα έσοδα του Ομίλου Intralot αυξήθηκαν κατά +5,7% και τα κέρδη EBITDA μειώθηκαν κατά -3,6% αντίστοιχα σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, σε σχέση με το 2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, κατά το δωδεκάμηνο αυτό, τα κέρδη EBITDA μειώθηκαν κατά 22,8% σε ετήσια βάση.



Το περιθώριο EBITDA μειώθηκε κατά 2,8pps (στο 13,4%) ως προς τα έσοδα και κατά 4,2pps (στο 25,5%) ως προς το GGR.

Τα κέρδη προ φόρων (EBT) διαμορφώθηκαν στα €-2,1 εκατ. βελτιωμένα κατά 79,6% συγκριτικά με το 2017. Το περιθώριο EBT σημείωσε άνοδο σε σχέση με το 2017 κατά 0,9pps (στο -0,2%).

To ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες βελτιώθηκε κατά €5,3 εκατ., σε σχέση με το προηγούμενο έτος, διαμορφούμενο στα €-58,5 εκατ.

«Η ανακοινωθείσα πτώση εσόδων και κερδών κατά το 2018, αναδεικνύει την ανάγκη για μια ευρείας κλίμακας αναδιοργάνωση των παραγωγικών και λειτουργικών δυνατοτήτων μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και CEO του Ομίλου κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η ανακοινωθείσα πτώση εσόδων και κερδών κατά το 2018, αναδεικνύει την ανάγκη για μια ευρείας κλίμακας αναδιοργάνωση των παραγωγικών και λειτουργικών δυνατοτήτων μας, προσβλέποντας σε σημαντικές μειώσεις κόστους και αυξημένη επιχειρησιακή αποδοτικότητα. Για το λόγο αυτό, πρόσφατα προχωρήσαμε σε μια διοικητική αναδιοργάνωση ώστε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα νέο πλάνο μείωσης κόστους μέσω καλύτερων συνεργειών μεταξύ των τμημάτων αλλά και μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των θυγατρικών. Δεσμεύομαι προσωπικά και παραμένω προσηλωμένος στην αποστολή μας να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των πελατών μας και να βελτιώσουμε τις ταμειακές ροές της εταιρείας μας συνδυάζοντας τις ευκαιρίες για νέες δραστηριότητες και οργανική ανάπτυξη με βελτιστοποίηση του κόστους, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε να αποεπενδύουμε από μη στρατηγικά πάγια όταν οι συνθήκες της αγοράς είναι ευνοϊκές.»