InSyBio: Πρόβλεψη επίδρασης φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων

InSyBio: Πρόβλεψη επίδρασης φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων

Η InSyBio (Intelligent Systems Biology) είναι μια εταιρεία βιοπληροφορικής που επικεντρώνεται στην ανάλυση βιολογικών και ιατρικών δεδομένων μεγάλης κλίμακας με σκοπό τον εντοπισμό προβλεπτικών βιοδεικτών για την πρόβλεψη της επίδρασης φαρμάκων, θεραπειών, διατροφικών προϊόντων και προϊόντων κοσμητικής στην ανθρώπινη υγεία και σε ασθένειες.

Η επαναστατική τεχνολογία της InSyBio, επιτρέπει την επιτάχυνση της εξαγωγής βιοδεικτών από δεδομένα μεγάλης κλίμακας, αυξάνει σημαντικά την ακρίβεια πρόβλεψης, ελαχιστοποιεί τις απαιτήσεις σε αριθμό δειγμάτων και εντοπίζει μειώνει τον αριθμό των βιοδεικτών κάνοντας έτσι εφικτή την εμπορική αξιοποίησή τους σε διαγνωστικά τεστ.

Το βασικό προϊόν της εταιρείας είναι η πλατφόρμα InSyBio Suite, η οποία εξυπηρετεί αυτή την στιγμή πάνω από 400 εργαστήρια εταιρειών βιοτεχνολογίας, διατροφής, φαρμακοβιομηχανειών, πανεπιστημίων και ερευνητικών ινστιτούτων.

Η πλατφόρμα InSyBio Suite βρίσκεται ήδη στην τρίτη εμπορική της έκδοση, ενώ εντός του Οκτωβρίου 2018 αναμένεται η τέταρτη έκδοση της, η οποία θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων δύο μεθοδολογίες για την εξαγωγή και την ερμηνεία βιοδεικτών που ανέπτυξε η ερευνητική ομάδα της InSyBio και που έχουν υποβληθεί για προστασία πατέντας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η εταιρεία InSyBio εντάχθηκε στο πρόγραμμα NBG Business Seeds τον Ιούνιο του 2015. «Η χρηματοδότηση που λάβαμε μας επέτρεψε να υλοποιήσουμε την πρώτη εμπορική έκδοση της πλατφόρμας μας. Εκτός όμως της χρηματοδότησης, η εξειδικευμένη ομάδα επιχειρηματικών συμβούλων του προγράμματος, μας καθοδήγησε στην βελτιστοποίηση του επιχειρηματικού μας σχεδίου, μας παρείχε επαφές με υποψήφιους πελάτες μέσα από το δίκτυο συνεργατών τους, και μας έδωσε μία σημαντική ενίσχυση στην προβολή της εταιρείας μέσα από το δίκτυο των συνεργαζόμενων μαζί τους μέσων επικοινωνίας», τονίζει ο κ. Κων. Θεοφιλάτος.

Και συνεχίζει «Το πρόγραμμα NBG Business Seeds δεν ήταν όμως μόνο συνεισφορά χρημάτων και ειδικών συμβούλων. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποκτήσαμε πρόσβαση σε υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη μίας επιχείρησης όπως είναι οι υπηρεσίες υπολογιστικής υποδομής «νέφους» από την Amazon Web Services, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες για θέματα λογιστικής, φορολογίας και νομικά θέματα των Grant Thornton και Watson Farley & Williams, καθώς και οι περιοδικοί έλεγχοι στα οικονομικά έγγραφα και στα έγγραφα διαχείρισης από την εταιρεία Deloitte.

Το πρόγραμμα NBG Business Seeds υπήρξε ένας καταλύτης που βοήθησε μια ομάδα ερευνητών όπως η δική μας, να μετασχηματιστεί σε μία ομάδα επιχειρηματιών και ένα επιστημονικό εργαλείο, όπως η πρώτη έκδοση του InSyBio Suite, σε ένα προϊόν με πελάτες σε όλο τον κόσμο και επιστημονική επικύρωση. Τέλος, η ύπαρξη ενός θεσμικού επενδυτή όπως η Εθνική Τράπεζα, μας προσέδωσε μεγαλύτερο ειδικό βάρος τόσο στις διαπραγματεύσεις μας με πελάτες, όσο και στις διαπραγματεύσεις μας με επόμενους επενδυτές που μπήκαν στην εταιρεία».