Ifo: Απροσδόκητη επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Απρίλιο

Ifo: Απροσδόκητη επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Απρίλιο

Απροσδόκητη «κατρακύλα» σημείωσε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Απρίλιο καθώς η «διάθεση» των κατασκευαστών επιδεινώθηκε σημαντικά, όπως αποκάλυψε το Ινστιτούτο Ifo, μειώνοντας τις προσδοκίες μιας επικείμενης ανάκαμψης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

«Η γερμανική οικονομία συνεχίζει να εξασθενεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Ifo, Κλέμενς Φούεστ, καθώς ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo υποχώρησε στις 99,2 μονάδες από τις 99,7 μονάδες που είχε καταγράψει τον Μάρτιο και σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για μικρή αύξηση στις 99,9 μονάδες.

Όπως αναφέρει το Marketwatch, σε γενικές γραμμές, η γερμανική οικονομία είχε μια αδύναμη αφετηρία για το έτος μετά την αποφυγή της ύφεσης στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, μια τάση που οδήγησε την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα να μειώσει τις προβλέψεις της για το 2019 στο 0,5% συγκριτικά με μια προηγούμενη εκτίμηση 1%.

Η έρευνα του Ifo επιβεβαιώνει ότι «η βιομηχανία που εξαρτάται από τις εξαγωγές βρίσκεται σε ύφεση, ενώ η εγχώρια οικονομία παραμένει μάλλον υγιής«, όπως αναφέρει ο Κλάους Μπόργκερ, οικονομολόγος της KfW Research. «Η γερμανική οικονομία αντιμετωπίζει κάμψη, αλλά δεν υπάρχει ύφεση», τόνισε.