IHS Markit: Σε χαμηλό 8μήνου ο δείκτης μεταποίησης της ευρωζώνης τον Μάρτιο

IHS Markit: Σε χαμηλό 8μήνου ο δείκτης μεταποίησης της ευρωζώνης τον Μάρτιο

Η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα της Ευρωζώνης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις 56,6 μονάδες, αμετάβλητος από την προηγούμενη προκαταρκτική εκτίμηση αλλά χαμηλότερα από το ρεκόρ του Δεκεμβρίου, έναντι των 58,6 μονάδων του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit, ο μέσος όρος του α'' τριμήνου στο σύνολο ήταν 58,2 μονάδες, ενδεικτικό στοιχείο ανάπτυξης ενώ η ανάπτυξη στις εξαγωγικές δραστηριότητες υποχώρησε σε χαμηλό 15μήνου.

Η Ολλανδία, η Γερμανία και η Αυστρία ήταν οι χώρες που εμφάνισαν τα πιο ισχυρά μεγέθη από όλες τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Οι πιο αδύναμες αυξήσεις σημειώθηκαν στη Γαλλία και την Ιρλανδία.

«Δεν θα πρέπει να ανησυχούμε πολύ για την υποχώρηση του PMI καθώς ήταν αναπόφευκτο να υπάρξει κάποιος μετριασμός του ρυθμού ανάπτυξης μετά την εκτίναξη που σημειώθηκε στο γύρισμα του έτους», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του IHS Markit, Chris Williamson και πρόσθεσε πως «ο συνολικός ρυθμός ανάπτυξης παραμένει εύρωστος με βάση τα ιστορικά δεδομένα, με αξιοπρεπείς μετρήσεις του PMI σε όλες τις χώρες, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, που δείχνουν μια σταθερή, ευρεία επέκταση».