Huawei: Αυξήθηκαν 39% τα έσοδα α΄ τριμήνου παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ

Huawei: Αυξήθηκαν 39% τα έσοδα α΄ τριμήνου παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ

Kατά 39% αυξήθηκαν τα έσοδα α΄τριμήνου της Huawei Technologies και διαμορφώθηκαν στα 179,7 δισ. γουάν (26,81 δισ. δολάρια), παρά τις πολιτικές πιέσεις που της ασκούν οι ΗΠΑ και τον αποκλεισμό της από τα δίκτυα 5G σε Αυστραλία και Ιαπωνία.

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε ακόμη ότι το περιθώριο καθαρών κερδών διαμορφώθηκε στο 8% για το τρίμηνο, το οποίο ήταν ελαφρώς υψηλότερο από ό,τι στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Παράλληλα, οι πωλήσεις κινητών Huawei ανήλθαν στις 59 εκατ. συσκευές, 30 εκατ. περισσότερες από όσες είχε πωλήσει το 2018. Σύμφωνα με τον κινεζικό όμιλο τηλεπικοινωνιακών δικτύων, το 2019 θα αποτελέσει «μια χρονιά ανάπτυξης του 5G σε ευρεία κλίμακα ανά τον κόσμο», διακρίνοντας ιδιαίτερα σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. 

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Huawei δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία τριμήνου, τη στιγμή που οι ΗΠΑ εντατικοποιούν την εκστρατεία εναντίον της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι ο εξοπλισμός της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία και κάλεσε τους συμμάχους της Ουάσιγκτον να την αποκλείσουν από την κατασκευή των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G.