HSBC: Σε θολά νερά οι ελληνικές τράπεζες - Υπερβολικές οι ανησυχίες της αγοράς

HSBC: Σε θολά νερά οι ελληνικές τράπεζες - Υπερβολικές οι ανησυχίες της αγοράς

Υπερβολικές χαρακτηρίζει η HSBC τις ανησυχίες της αγοράς για τις ελληνικές τράπεζες καθώς τα θεμελιώδη είναι ισχυρά και ο πολιτικός κίνδυνος περιορίζεται, ωστόσο σημειώνει ότι τα νερά... είναι θολά για τον κλάδο λόγω των πολλών ανοιχτών μετώπων.

Οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν ότι τα δύο σχέδια που έχουν κατατεθεί από το ΤΧΣ και την ΤτΕ για την ταχύτερη αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων δεν βοηθούν ιδιαίτερα ενώ τα υφιστάμενα πλάνα μείωσης των NPEs κρίνονται εφικτά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η HSBC προχωρά στη μείωση των τιμών-στόχων αλλά παράλληλα διατηρεί σύσταση «buy» για τις μετοχές και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. «Την ώρα που υπάρχουν στο τραπέζι διάφορες προτάσεις, αναθεωρούνται οι στόχοι μείωσης των NPEs και τα σινιάλα για τις θεσμικές απαιτήσεις και τα θεμελιώδη μεγέθη είναι μικτά, η επενδυτική περίπτωση των ελληνικών τραπεζών συνεχίζει να μοιάζει με παζλ», αναφέρει η τράπεζα.

Στην έκθεση επίσης τονίζεται ότι μοιάζει απίθανη η εφαρμογή επιθετικών πολιτικών που θα εκτροχιάσουν την πορεία της Ελλάδας προς την κανονικότητα και σε αυτό το περιβάλλον οι τράπεζες θα δουν την κεφαλαιακή τους θέση να βελτιώνεται.

Η HSBC μειώνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 1,95 ευρώ, από 2,43 ευρώ προηγουμένως, για την Eurobank στα 0,79 ευρώ, έναντι 1,25 ευρώ προηγουμένως, για την ΕΤΕ στα 2,40 ευρώ, από 2,90 ευρώ και για την Τρ. Πειραιώς στα 1,14 ευρώ από 3,20 ευρώ προηγουμένως.