H «Θέων Αισθητήρες» υπέγραψε συμφωνία με την ινδική TATA

H «Θέων Αισθητήρες» υπέγραψε συμφωνία με την ινδική TATA

Στην υπογραφή δύο συμφωνιών συνεργασίας προχώρησε η ελληνική εταιρεία «Θέων Αισθητήρες» στην Ινδία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η ελληνική εταιρεία, που ασχολείται με το σχεδιασμό και την κατασκευή ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων, συμφώνησε, πριν από μερικές ημέρες, να διευρύνει την πολύχρονη συνεργασία της με την εταιρεία TATA Power SED και σε ό,τι αφορά τα θερμικά συστήματα.

Η ινδική εταιρεία θα συμπεριλάβει στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της τον πρώτο ελληνικό πυρήνα θερμικής απεικόνισης (IR core) της Θέων Αισθητήρες και τις εφαρμογές αυτού, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά μια νέα εποχή για την ελληνική εταιρεία. Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η «Θέων Αισθητήρες» βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο που έχει θέσει, δηλαδή, να επαναλάβει με τον πυρήνα θερμικής απεικόνισης την ίδια επιτυχία, που έχει, μέχρι σήμερα, σημειώσει, διεθνώς, με τα προϊόντα της με βάση την ενίσχυση του φωτός.

Η δεύτερη συμφωνία αφορά στη διεύρυνση της υπάρχουσας συνεργασίας «Θέων Αισθητήρες-TATA Power SED» κάτω από την "ομπρέλα" της πρωτοβουλίας «Make in India».

Οι δύο εταιρείες διαθέτουν μονάδα συμπαραγωγής στο Bangalore, στην οποία θα μεταφερθεί και επιπλέον τεχνογνωσία για την παραγωγή των νέων εξελιγμένων δικύαλων, των προσαρτημάτων νυχτερινής σκόπευσης και της κάμερας με κανάλι ημέρας και νύχτας, που η Θέων Αισθητήρες έχει πρόσφατα σχεδιάσει και παράγει. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη συμφωνία ελληνικής εταιρείας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ινδικής κυβέρνησης «Make in India».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ