H Εmirates ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα

H Εmirates ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Απασχολώντας 442 Έλληνες σε όλο τον όμιλο και έχοντας εδώ και 23 χρόνια παρουσία σε δρομολόγια από και προς την Ελλάδα, η Emirates, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου, συνεχίζει να διευρύνει την παρουσία της στη χώρα μας.

Το φετινό καλοκαίρι και το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου, η Emirates μετέφερε περισσότερους από 40.000 επιβάτες από και προς την Ελλάδα, με σταθερή αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Η Emirates ήταν η πρώτη αεροπορική που συνέδεσε την Αθήνα με το Ντουμπάι, αρχικά με δύο πτήσεις την εβδομάδα, κατόπιν πρόσθεσε περισσότερες, ενώ το 2017 ανακοίνωσε μια ακόμη πτήση – ορόσημο: τη σύνδεση της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη και το αεροδρόμιο του Νιούαρκ, απευθείας, καθημερινά και καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πλέον, η σύνδεση αυτή προσφέρει μεγάλη χωρητικότητα και σημαντικό χώρο φορτίου.

Όπως προαναφέρθηκε, η Emirates απασχολεί 442 Έλληνες σε όλο τον όμιλο, συμπεριλαμβανομένων 354 μελών πληρώματος και 38 πιλότων, ενώ από το 2007 διοργανώνει τις Ημέρες Καριέρας από το 2007, με αθρόα συμμετοχή από το ελληνικό κοινό.

Σε χθεσινή παρουσίαση στην Αθήνα, ο Khalid Al Zarooni, Διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία μεταξύ άλλων επισήμανε πως «η Αθήνα είναι ένας σημαντικός προορισμός για την Emirates λόγω του ισχυρού τουρισμού, του πολιτισμού αλλά και λόγω των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας.

Ο στόλος μας που αποτελείται από 269 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, καθώς και από ένα εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο 158 προορισμών, υποστηρίζοντας τις συνδέσεις των επιβατών και δημιουργώντας επιχειρηματικούς δεσμούς για εισαγωγές και εξαγωγές μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου.

Η Emirates δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να εξάγουν ελληνικά προϊόντα, από ανταλλακτικά πλοίων, ηλεκτρονικά, φαρμακευτικά προϊόντα ως και τοπικά προϊόντα όπως φράουλες, κεράσια και ελαιόλαδο, στο παγκόσμιο δίκτυο της Emirates μέσω του κόμβου μας στο Ντουμπάι».

Όπως τόνισαν χθες τα στελέχη της εταιρείας, οι επιβάτες από Ελλάδα που ταξιδεύουν από την Αθήνα προς Ντουμπάι με την Emirates μπορούν να συνδεθούν με προορισμούς σε όλη τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τον Ινδικό Ωκεανό και την Ασία.

ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ