H SAP για 10η χρονιά ηγέτιδα στον τραπεζικό κλάδο

H SAP για 10η χρονιά ηγέτιδα στον τραπεζικό κλάδο

Ως η κορυφαία εταιρεία ερευνών για θέματα τεχνολογίας αναδείχτηκε η SAP, από την Gartner, για 10η συνεχόμενη χρονιά, στην έκθεση Magic Quadrant for Global Retail Core Bank. H SAP αναγνωρίστηκε ως ηγέτιδα του κλάδου για την «ικανότητά της να φέρει σε πέρας απαιτητικά projects» καθώς και για την «πληρότητα του οράματος της».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο επικεφαλής του τραπεζικού τομέα της SAP διεθνώς, Falk Rieker, ανέφερε πως «καθώς η αγορά συνεχίζει να επεκτείνεται, βλέπουμε τις τράπεζες να απομακρύνονται από τα παραδοσιακά συστήματα και να υιοθετούν νέες βελτιωμένες λειτουργίες» και πρόσθεσε πως «επιδιώκοντας να παραμένουμε μπροστά από τις εξελίξεις, επενδύσαμε σημαντικά σε καινοτόμες λύσεις όπως το SAP Leonardo και το SAP Hana για να εξασφαλίσουμε ότι θα προσφέρουμε στους πελάτες μας μια πλούσια και διαφοροποιημένη εμπειρία εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών. Οι συγκεκριμένες τεχνολογίες μπορούν να συνδυάσουν τις λειτουργίες blockchain, analytics, Big Data, Internet of Things (IoT) και machine learning σε μία ενιαία πλατφόρμα που απλοποιεί την τραπεζική τεχνολογία πληροφορικής, ενώ παράλληλα βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη. Πιστεύουμε ότι η προσήλωση της SAP στην καινοτομία, είναι ο λόγος που παραμένει ηγέτης του κλάδου εδώ και μία δεκαετία, σύμφωνα με την έκθεση Magic Quadrant».

Όπως σημειώνει η έκθεση της εταιρείας Gartner, «οι ηγέτες του τραπεζικού κλάδου παγκοσμίως, τείνουν να κατέχουν υψηλού επιπέδου γνώση της αγοράς. Είναι κομμάτι της δουλειάς τους να παρακολουθούν τις τάσεις της αγοράς και να συμπεριλαμβάνουν προοδευτικές λύσεις καινοτομίας στα προϊόντα τους. Οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν, ή βρίσκονται στη διαδικασία να αποκτήσουν, πιστοποίηση ανάπτυξης λογισμικού (π.χ. CMMI). Όλοι οι ηγέτες, χωρίς καμία εξαίρεση, επικεντρώνουν την στρατηγική τους σκέψη σε μικρότερης κλίμακας αλλαγές ή σε συγκεκριμένες δομικές αλλαγές που θα μπορούσαν να προσφέρουν  αυξημένη προσβασιμότητα σε λειτουργίες, τις οποίες χρειάζονται οι τράπεζες για την διαφοροποίηση τους από τον ανταγωνισμό».

Επισημαίνεται ακόμα ότι «οι ηγέτες έχουν μακρά βιωσιμότητα και χαίρουν της εκτίμησης των πελατών. Επίσης, εστιάζουν στην καινοτομία – καθώς και στις τάσεις της καινοτομίας που επηρεάζουν τη συγκεκριμένη αγορά. Ειδικότερα, επικεντρώνονται στις πρόσφατες πρωτοποριακές τάσεις που προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες σε ό,τι αφορά την διαχείριση των ανοιχτών εφαρμογών τραπεζικής, προωθώντας την ανοιχτή τραπεζική με τα προϊόντα και της υπηρεσίες τους μέσα σε ένα περιβάλλον συνεργασίας με τους εταίρους τους».