H HSBC υποστήριξε τον 1ο σχολικό διαγωνισμό «Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» του British Council

H HSBC υποστήριξε τον 1ο σχολικό διαγωνισμό «Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» του British Council

Πεντακόσιοι μαθητές από 54 σχολεία, Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και ΜΚΟ έλαβαν μέρος στον πρώτο Σχολικό Διαγωνισμό «Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» του British Council, σύμφωνα εμ την ανακοίνωση.

O διαγωνισμός βασίζεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Life Skills – Δεξιότητες Ζωής Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες για μαθητές 16 ετών και άνω που χρηματοδοτεί ο Όμιλος HSBC στο πλαίσιο του προγράμματος Future Skills.

Η τελική φάση του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε στις 9 Μαΐου στο Innovathens με την παρουσίαση των 10 κορυφαίων ιδεών σε κριτική επιτροπή ειδικών στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία  και τη βράβευση των 3 καλύτερων ομάδων. Οι τρείς νικήτριες ομάδες για φέτος, οι οποίες κέρδισαν δώρα συνολικής αξίας 1.800 ευρώ για τα σχολεία τους, προήλθαν από το ΚΕΚ Λάρισας (ειδικότητα βοηθοί φαρμακοποιού), από το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Ρομά «ο Φάρος του Κόσμου» και από το 1ο Λύκειο Φλώρινας.

Στόχος του προγράμματος είναι αφενός να καλλιεργήσει την αντίληψη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και αφετέρου να αναπτύξει τις δεξιότητες εκείνες που χρειάζονται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο προκειμένου οι νέοι άνθρωποι να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν και να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη.

Αποτελείται από έξι βασικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, oι οποίες ενθαρρύνουν τους μαθητές να επιλύσουν δημιουργικά κοινωνικά προβλήματα που τους απασχολούν.

Το Life Skills – Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες, αποτελεί μια από τις δύο ενότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος «Δεξιότητες Ζωής» που πραγματοποιεί το British Council με την οικονομική υποστήριξη του Ομίλου HSBC.

H δεύτερη θεματική ενότητα του προγράμματος Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Ενεργούς Πολίτες απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 10 έως 16 ετών. Μέχρι σήμερα, 58.000 νέοι άνθρωποι από δημόσια σχολεία σε υποβαθμισμένες ή αγροτικές περιοχές, από σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και προσφυγικούς καταυλισμούς έχουν συμμετάσχει σε κάποια από τις δύο ενότητες του προγράμματος.

Ο Steve Banner CEO της HSBC Ελλάδος δήλωσε για το πρόγραμμα: «Στην HSBC πιστεύουμε ότι η ενίσχυση των δεξιοτήτων ζωής και των βασικών οικονομικών γνώσεων των νέων ανθρώπων είναι βασικός παράγοντας ώστε να επιτύχουμε το στόχο μας να δώσουμε στους νέους τα απαραίτητα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν στην ταχέως εξελισσόμενη παγκοσμιοποιημένη κοινωνία.

Για αυτό είμαι υπερήφανος που για ακόμα μια χρονιά υποστηρίξαμε το πρόγραμμα 'Δεξιότητες Ζωής' του British Council. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού έρχονται από πολύ διαφορετικές περιοχές και πολιτισμικό υπόβαθρο».

H Διευθύντρια του British Council, Αναστασία Ανδρίτσου δήλωσε για το πρόγραμμα: «Τα σχολεία και οι επαγγελματικές σχολές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για τους νέους ανθρώπους ώστε να εξελιχθούν σε επιτυχημένους ενήλικες που θα ζουν σε υγιείς κοινωνίες.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είδαμε το πρόγραμμα Life Skills να πετυχαίνει αυτόν τον στόχο μέσα από τις δημιουργικές, καινοτόμες και κοινωνικά ωφέλιμες ιδέες που παρουσιάστηκαν στο διαγωνισμό. Είμαστε επίσης ιδιαίτερα υπερήφανοι που το πρόγραμμα δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και διαχύθηκε και σε άλλες περιοχές του κόσμου όπως η Μέση Ανατολή και η Αρμενία.»