H EY συμβάλει ενεργά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου στη Λέσβο

H EY συμβάλει ενεργά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου στη Λέσβο

Στελέχη της ΕΥ εργάστηκαν στη Λέσβο για την ανάπτυξη λύσεων και βέλτιστων πρακτικών οι οποίες θα ενισχύσουν το έργο των εθελοντών και των ΜΚΟ, στη στήριξη των προσφύγων και των ευάλωτων κοινοτήτων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα έξι υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥ M. Ανατολής και Β. Αφρικής (EY ΜΕΝΑ) πήραν την πρωτοβουλία να προσφέρουν τη βοήθειά τους για την αντιμετώπιση μιας από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στο νησί της Λέσβου, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της προσφυγικής ροής. Από το 2015, πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που εγκατέλειψαν τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν έχουν διασχίσει τη θάλασσα από τα παράλια της Τουρκίας, προκειμένου να φθάσουν στη Βόρεια Ευρώπη μέσω της Λέσβου και των γειτονικών νησιών.

Τα μέλη της ομάδας αξιολογώντας τις υπάρχουσες ανάγκες, εντόπισαν απαραίτητες βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενέργειες με σκοπό τη βελτίωση των καθημερινών λειτουργιών. Ανάμεσα στις βραχυπρόθεσμες ενέργειες, η ομάδα υλοποίησε ένα βέλτιστο σύστημα προγραμματισμού εργασιών των εθελοντών, ένα πλαίσιο στελέχωσης νέων εθελοντών, καθώς και τη διαχείριση εφοδιασμού προμηθειών που προορίζονται για τους πρόσφυγες. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας τις γλωσσικές δεξιότητές τους που περιλαμβάνουν τα Αραβικά, την Ουρντού και τα Φαρσί, δημιούργησαν μια γέφυρα επικοινωνίας για τις οικογένειες των προσφύγων, βοηθώντας τους να επικοινωνήσουν με τις ιατρικές υπηρεσίες, τους δημοσίους υπαλλήλους και το λοιπό προσωπικό υποστήριξης.

Ο Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδας, δήλωσε σχετικά:

«Η απόφαση της ομάδας των ανθρώπων της ΕΥ να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια των εθελοντών και στη στήριξη της ευάλωτης προσφυγικής κοινότητας αποτελεί μια ευγενική πρωτοβουλία και μια πράξη αλληλεγγύης, μέσα από την οποία αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο το όραμα και η δέσμευση της ΕΥ για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Η ΕΥ Ελλάδας θα στηρίξει τις ενέργειες της ομάδας ΕΥ ΜΕΝΑ για την ανάπτυξη λύσεων οι οποίες θα διευκολύνουν το έργο των εθελοντών, καθώς και τη βοήθεια που παρέχεται προς τους πρόσφυγες».