Νικήτρια στην «αερομαχία» με τη Boeing η Airbus για το 2017

Νικήτρια στην «αερομαχία» με τη Boeing η Airbus για το 2017

Η Airbus αύξησε τη διαφορά της σε παραγγελίες αεροσκαφών από την Boeing το 2017, μετά από μια χρονιά όπου σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη συμφωνία που έχει κάνει ποτέ. Ο λόγος για το deal με την Indigo το οποίο αφορά 430 αεροσκάφη A320 και επικυρώθηκε στο τέλος του Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία με έδρα την Τουλούζη έκλεισε συμβόλαια για 1.109 επιβατικά αεροπλάνα, δηλαδή 52% περισσότερα από το 2016, όπως ανακοίνωσε σχετικά. Η επίδοση αυτή επέκτεινε τη διαφορά απέναντι στην Boeing στα 197 αεροπλάνα καθώς η αμερικανική εταιρεία εξασφάλισε 912 παραγγελίες.

Σημειώνεται ότι αν και η Boeing διατηρεί τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή παγκοσμίως, καθώς παρέδωσε το ιστορικό υψηλό των 763 αεροσκαφών έναντι 718 της Airbus το 2017, οι νέες παραγγελίες αποτελούν ορόσημο για την ευρωπαϊκή εταιρεία που βρισκόταν πίσω από την αντίπαλό της για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του έτους. Με βάση τα βιβλία παραγγελιών των δύο εταιρειών, η Airbus θα ξεπεράσει σε παραδόσεις τη Boeing το 2020.

H Airbus προηγείται της Boeing στις παραγγελίες από το 2012, υπό την ηγεσία του John Leahy, ο οποίος ωστόσο αναμένεται να παραιτηθεί τις επόμενες βδομάδες. Τη θέση του θα πάρει ο πρώην επικεφαλής αεροναυπηγικής της κατασκευάστριας κινητήρων Rolls Royce, Eric Schulz.