Google: Σε συνομιλίες με τη Ford για τα μη επανδρωμένα οχήματα

Google: Σε συνομιλίες με τη Ford για τα μη επανδρωμένα οχήματα

Σε συζητήσεις με την αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor φέρεται να βρίσκεται η Google για τη δημιουργία του αυτόνομου αυτοκινήτου της, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο άτομο προσκείμενο στις συζητήσεις και το Automotive News.

Η συμφωνία, αν ολοκληρωθεί, αναμένεται να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του ετήσιου International Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε πως η εταιρεία δεν θα σχολιάσει φήμες. Βέβαια, στελέχη της Google επιβεβαίωσαν ότι η εταιρεία συνομιλεί με αυτοκινητοβιομηχανίες.

Φέτος, η Google ξεκίνησε συζητήσεις με τους περισσότερους από τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως και οργάνωσε μια ομάδα προμηθευτών ώστε να επιταχύνει τις προσπάθειες να έρθουν μη επανδρωμένα αυτοκινούμενα οχήματα στην αγορά έως το 2020.

Η Google αναμένεται να στήσει τη μονάδα αυτόνομων οχημάτων ως ξεχωριστή επιχείρηση υπό τη μητρική της εταιρεία, Alphabet Inc, την επόμενη χρονιά, ανέφερε το Bloomberg νωρίτερα.