Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, 14:16

-A +A

Google: Έρευνα από την Ινδονησία για πιθανή μη καταβολή φόρων

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, 14:16
-A +A

Οι φορολογικές αρχές της Ινδονησίας θα διεξαγάγουν έρευνα σε βάρος της Google για πιθανή μη καταβολή φόρων στη μεγαλύτερη οικονομία της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Μουχάμεντ Χανίφ, επικεφαλής τους τμήματος ειδικών υποθέσεων στην αρμόδια φορολογική υπηρεσία, είπε ότι η άρνηση της Google να συνεργαστεί, αφού της εστάλη επιστολή τον Απρίλιο, με την οποία της ζητήθηκε να επιτρέψει τον έλεγχο στις φορολογικές της δηλώσεις, εγείρει υποψίες.

«Θα το αναβαθμίσουμε αυτό σε έρευνα διότι αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο και αυτό είναι σίγουρα ένδειξη εγκληματικής δραστηριότητας», δήλωσε ο Χανίφ σε συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε ότι η έρευνα δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το τέλος του μήνα.

Ο Ταζ Μέντοουζ, επικεφαλής επικοινωνιακής πολιτικής της Google στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, αρνήθηκε να κάνει άμεσα κάποιο σχόλιο στο θέμα, ωστόσο, ανέφερε σε απάντηση που απέστειλε με e-mail ότι η εταιρία θα επανέλθει «το συντομότερο δυνατόν».

Η κυβέρνηση έχει επίσης ζητήσει να εξετάσει τις φορολογικές δηλώσεις των τοπικών γραφείων τριών άλλων αμερικανικών εταιριών, των Yahoo, Twitter και Facebook. Οι τρεις αυτές εταιρίες συμμορφώθηκαν με το αίτημα των αρχών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα