Goldman Sachs: Η αξία των περισσότερων κρυπτονομισμάτων θα μηδενιστεί

Goldman Sachs: Η αξία των περισσότερων κρυπτονομισμάτων θα μηδενιστεί

Η βουτιά στα κρυπτονομίσματα που «διέγραψε» σχεδόν 500 δισ. δολάρια από την αγορά τον τελευταίο μήνα θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα χειρότερα, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Steve Strongin, παγκόσμιος επικεφαλής του τμήματος έρευνας επενδύσεων της Goldman, ανέφερε πως «τα περισσότερα ψηφιακά νομίσματα είναι απίθανο να επιβιώσουν στην τωρινή τους μορφή και οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι θα χάσουν όλη την αξία τους καθώς αντικαθίστανται από λίγους μελλοντικούς ανταγωνιστές».

Αν και δεν καθόρισε χρονικό πλαίσιο για απώλειες στα κρυπτονομίσματα, σημείωσε πως οι πρόσφατες αλλαγές στις τιμές δείχνουν ότι είχε δημιουργηθεί «φούσκα» και ότι η τάση που υπήρχε, διαφορετικά κρυπτονομίσματα να κινούνται ταυτόχρονα ανοδικά δεν ήταν λογική, αφού πρόκειται για αγορά που έχει «λίγους νικητές οι οποίοι τα παίρνουν όλα».

«Η υψηλή συσχέτιση ανάμεσα στα διαφορετικά κρυπτονομίσματα με ανησυχεί», πρόσθεσε ο Strongin για να συμπληρώσει λέγοντας πως «υπάρχουν κρυπτονομίσματα που δε θα επιβιώσουν και θα πάνε, πιθανότατα, στο μηδέν».