Goldman Sachs: «Κόβει» τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

Goldman Sachs: «Κόβει» τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

Στη μείωση των τιμών-στόχων για τις ελληνικές τράπεζες προχωρά με σημερινή της έκθεση η Goldman Sachs, επισημαίνοντας τις ανησυχίες για τα έσοδα αλλά και την καλύτερη εικόνα σε ότι αφορά τη δημιουργία νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα συνεχίζει να ξεχωρίζει τη μετοχή της Alpha Bank και να τη θεωρεί κορυφαία επιλογή ενόψει της ανάκαμψης του εγχώριου κλάδου. Γι'' αυτό το λόγο δίνει σύσταση «buy» για τη μετοχή της, παρά το γεγονός ότι μειώνει την τιμή-στόχο στα 2,45 ευρώ από 2,50 ευρώ προηγουμένως. Για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Eurbank και της Τρ. Πειραιώς, η Goldman δίνει σύσταση «neutral» και τιμές-στόχους στα 2,76 ευρώ (από 2,90 ευρώ), στα 1,03 ευρώ (από 1,04 ευρώ) και στα 3,25 ευρώ (από 3,40 ευρώ) αντίστοιχα.

Η μείωση των NPLs υποστηρίχθηκε από τη βελτιωμένη εικόνα σε ότι αφορά τη δημιουργία νέων και τις πωλήσεις. Υπογραμμίζεται, δε, ότι οι στο δεύτερο τρίμηνο του έτους υπήρξε μείωση των δανείων που «κοκκίνισαν» εκ νέου τόσο στην καταναλωτική όσο και στην επιχειρηματική πίστη. Επιπλέον, στα στεγαστικά δάνεια περιορίστηκε σημαντικά η τάση δημιουργίας νέων NPLs.

Και οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες διατήρησαν τους στόχους του SSM για την περίοδο 2018-2019, ενώ η Eurobank ανέφερε ότι σύντομα θα καταθέσει ένα νέο πλάνο με στόχο τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κοντά στο επίπεδο του 15%.

Αναφορικά με τη ρευστότητα, η Goldman τονίζει ότι οι συνθήκες βελτιώνονται καθώς και οι 4 τράπεζες ανακοίνωσαν εισροές καταθέσεων της τάξης των 2 δισ. ευρώ και επιπρόσθετη μείωση της εξάρτησης από τον ELA. Σημειώνει, δε, ότι η Πειραιώς κατάφερε να απεμπλακεί από τον ELA τον περασμένο Ιούλιο.