Goldman Sachs: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη ανά μετοχή στο γ' τρίμηνο

Goldman Sachs: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη ανά μετοχή στο γ' τρίμηνο

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη της Goldman Sachs στο γ'' τρίμηνο του 2019, με αποτέλεσμα οι μετοχές της επενδυτικής να υποχωρήσουν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 1,88 δισ. δολαρίων ή 4,79 δολάρια ανά μετοχή, χαμηλότερα δηλαδή από τα 4,81 δολάρια ανά μετοχή που περίμεναν οι αναλυτές της Refinitiv.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 6% στα 8,32 δισ. δολάρια, λίγο πάνω από τα 8,31 δισ. δολάρια που ανέφεραν οι εκτιμήσεις, κυρίως λόγω των χειρότερων αποτελεσμάτων στις επενδυτικές και δανειοδοτικές δραστηριότητες.

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε 291 εκατ. δολάρια για τις πιστωτικές ζημίες κατά το τρίμηνο, 67% περισσότερες από το προηγούμενο έτος.

Οι μετοχές της GS υποχώρησαν κατά 0,9% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον, βρίσκεται στο τιμόνι της Goldman Sachs ένα χρόνο, αλλά είναι σαφές ότι η τράπεζα εξακολουθεί να θέλει πολλή δουλειά.

«Τα αποτελέσματά μας μέσα στο τρίτο τρίμηνο αντικατοπτρίζουν τη δύναμη του παγκόσμιου δικτύου πελατών μας και την ικανότητα να παράγει σταθερά αποτελέσματα στο πλαίσιο ενός μικτού λειτουργικού περιβάλλοντος», δήλωσε ο Σόλομον.

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις στρατηγικές μας προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης σε σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στις υπάρχουσες και νέες επιχειρήσεις μας», πρόσθεσε ο CEO.