GfK: Αμετάβλητο προβλέπεται το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούλιο

GfK: Αμετάβλητο προβλέπεται το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούλιο

Σταθερό αναμένεται να παραμείνει στο καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούλιο, αλλά η εντατικοποίηση της εμπορικής σύγκρουσης μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, επηρεάζει το επιχειρηματικό κλίμα, αναφέρει η μηνιαία έρευνα της GfK.

Συγκεκριμένα, στις 10,7 μονάδες αναμένεται να διαμορφωθερί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούλιο, παρουσιάζοντας, δηλαδή, καμία μεταβολή από τον Ιούνιο. Τα στοιχεία είναι ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων που έκαναν λόγο για 10,6 μονάδες.

«Η πορεία που ακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος σχετικά με την εμπορική πολιτική προς την Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλεί ανησυχία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις οικονομικές προσδοκίες», τονίζει η GfK.

Επιπλέον, μείωση κατέγραψε ο υποδείκτης οικονομικών προσδοκιών στις 23,3 μονάδες τον Ιούνιο συγκριτικά με τις 37,4 μονάδες το Μάιο. «Η αμερικανική προστατευτική εμπορική πολιτική, επισκιάζει τις οικονομικές προβλέψεις», αναφέρει η GfK.

Τέλος, άνοδο σημείωσε ο δείκτης προσδοκιών εισοδήματος στις 57,6 μονάδες τον Ιούνιο από τις 54,2 μονάδες το Μάιο, σύμφωνα με την GfK, η οποία πρόσθεσε ότι ακόμη και η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού δεν φαίνεται να έχει μεγάλη επίδραση στους καταναλωτές μέχρι στιγμής.