General Electric: Πουλάει τη μονάδα υγείας και το ποσοστό της στην Baker Hughes

General Electric: Πουλάει τη μονάδα υγείας και το ποσοστό της στην Baker Hughes

Τις επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης σχεδιάζει να πουλήσει η General Electric και να εκχωρήσει το μερίδιό της στην πετρελαϊκή Baker Hughes, ώστε να εστιάσει στους κινητήρες, τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με το CNBC, οι αλλαγές στοχεύουν στο να ανταμείψουν τους μετόχους που έχουν πληγεί από τις επιδόσεις  της εταιρείας και να ενισχύσουν τον ισολογισμό της GE μειώνοντας το χρέος, προσφέροντας ρευστότητα και την περαιτέρω συρρίκνωση της GE Capital, ανέφερε η GE. Οι μέτοχοι θα λάβουν το 80% της αξίας της GE Healthcare ως αφορολόγητηο μέρισμα.

Οι μετοχές της GE ενισχύθηκαν περίπου 2,7% στα 13,10 δολάρια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει την κερδοφόρα μονάδα υγειονομικής περίθαλψης τους επόμενους 12 - 18 μήνες και θα πουλήσει και το μερίδιό της Baker Hughes σε διάστημα δύο έως τριών ετών.

Οι κινήσεις αυτές, οι οποίες ακολούθησαν μια χρονιά στρατηγικής αξιολόγησης, αφήνουν στη διάθεση της GE μερικές από τις καλύτερες και από τις χειρότερες μονάδες της. 

Η Μονάδα Υγείας της GE φτιάχνει διαγνωστικά συστήματα, όπως ακτίνες Χ, μαγνητικό συντονισμό και κλινικά συστήματα, όπως και συσκευές υπέρηχου. Οι δραστηριότητες αυτές είχαν έσοδα ύψους 19,11 δισ. δολαρίων το 2017, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 15% των ετήσιων πωλήσεων της εταιρείας.

Η GE αγόρασε την Baker Hughes τον Ιούλιο του 2017 και τη συνδύασε με τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες πετρελαίου και αερίου που διαθέτει με στόχο τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας στην οποία η GE κατέχει ποσοστό περίπου 62,5%. Η μονάδα ανέφερε πωλήσεις ύψους 17,23 δισ. δολαρίων το 2017.