Frigoglass: Αυξημένες κατά 21,8% οι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου

Αυξημένες πωλήσεις κατά 21,8% εμφάνισε ο όμιλος της Frigoglass το πρώτο εξάμηνο του 2018, ενώ οι πωλήσεις του ομίλου κατέγραψαν άνοδο 23,3% σε επίπεδο τριμήνου. 

Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: «Είμαι ικανοποιημένος από την επίδοση μας στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς πετύχαμε αύξηση πωλήσεων και βελτίωση περιθωρίου EBITDA για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την προσήλωση μας να επιστρέψουμε στη βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη.

Για το επόμενο διάστημα, αναμένουμε αύξηση πωλήσεων και στους δύο κλάδους δραστηριοποίησης σε ετήσια βάση, η οποία σε συνδυασμό με τα μέτρα διαχείρισης του κόστους θα επηρεάσουν θετικά το περιθώριο κέρδους». 

Η Frigoglass σημείωσε καθαρές ζημίες ύψους 3,7 εκατ. ευρώ από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες, επιβαρυμένες από προβλέψεις ύψους 2 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με ζημίες ύψους 3,1 εκατ. ευρώ πέρυσι. Συνυπολογίζοντας τις μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες, οι καθαρές ζημίες διαμορφώθηκαν σε 0,8 εκατ. ευρώ, επιβαρυμένες από δαπάνες απομείωσης ύψους 2,1 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με την επίδοση της δραστηριότητας μας στην Ινδία, έναντι ζημιών 24,6 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Οι καθαρές ζημίες του περυσινού έτους επηρεάστηκαν αρνητικά από τις έκτακτες δαπάνες ύψους 21,9 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση.

Τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 35,4%, σε 23,3 εκατ. ευρώ, με το αντίστοιχο περιθώριο να βελτιώνεται κατά 150 μονάδες βάσης, σε 16,3%. Τα χρηματοοικονομικά έξοδα ανήλθαν σε 7,2 εκατ. ευρώ, έναντι 4,7 εκατ. ευρώ πέρυσι, επηρεασμένα από συναλλαγματικές ζημιές κυρίως προερχόμενες από την επίδραση της υπερτίμησης του Νάιρα στις απαιτήσεις που είναι εκφρασμένες σε Ευρώ.

Επιπλέον, ο καθαρός δανεισμός από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθε σε 211,8 εκατ. ευρώ, έναντι 331,1 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2017. Η μείωση αυτή αποδίδεται στα οφέλη από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης τον Οκτώβριο του 2017 και τη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών.