Folli Follie: Διώξεις για κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου

Folli Follie: Διώξεις για κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με τις κατηγορίες της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος με παράλληλη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα απήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης προς τη διοίκηση της Folli Follieκαι σε εφτά ακόμη πρώην στελέχη του διοικητικού της συμβουλίου.

Για τις δύο βαριές κατηγορίες που είναι σε βαθμό κακουργήματος διώκεται η οικογένεια Κουτσολιούτσου, και εφτά ακόμη στελέχη της επιχείρησης που φέρονται ως βασικοί πρωταγωνιστές στο όλο σκάνδαλο που είχε «χτιστεί» εδώ και πολλά χρόνια.

Παράλληλα, σε όλους τους διωκόμενους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, σύμφωνα με έγγραφα που έφτασαν ήδη στις πύλες εξόδου, αεροδρόμια, λιμάνια, τελωνεία κ.λπ.

Η δίωξη αφορά τα πρόσωπα αυτά είχαν κληθεί ως ύποπτοι πριν από λίγες μέρες και παρέδωσαν υπομνήματα εξηγήσεων τα οποία προφανώς δεν έπεισαν τον εισαγγελέα να μην προχωρήσει στην άσκηση δίωξης.

Είναι τα ίδια δέκα άτομα για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει από το Δικαστικό Συμβούλιο να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

Η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και η απαγόρευση από τη χώρα στρέφεται κατά του ιδρυτή της Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του Κατερίνας και του διευθύνοντος συμβούλου Τζώρτζη Κουτσολιούτσου. Επίσης στρέφεται κατά τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου, του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό (και) του 2017 και του επικεφαλής του ομίλου στην Ασία.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η ανωτέρω εξέλιξη ήταν αναμενόμενη μετά τα όσα έχουν λάβει χώρα όλο το τελευταίο διάστημα, μετά τις αποκαλύψεις για το μέγεθος της απάτης στην Ασία, αλλά και τη δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας, τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων για την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Παράλληλα, ο οικονομικός εισαγγελέας ερευνά και για άλλα αδικήματα και στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται νέες κλητεύσεις υπόπτων, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν και νέες κατηγορίες στην οικογένεια Κουτσολιούτσου.