Folli Follie: Στον εισαγγελέα 10 ύποπτοι για τέλεση κακουργημάτων

Folli Follie: Στον εισαγγελέα 10 ύποπτοι για τέλεση κακουργημάτων

Η οικογένεια Κουτσολιούτσου και επτά ακόμη άτομα κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τη διάπραξη κακουργημάτων και συγκεκριμένα για τα βαρύτατα αδικήματα της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στο σκάνδαλο της Folli Follie. 

Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, που επικαλείται το dikastiko,gr, κλήση ως ύποπτοι έχουν λάβει η οικογένεια Κουτσολιούτσου (Δημήτρης, Γεώργιος, Αικατερίνη), τρία μέλη του Δ.Σ., ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τον ισολογισμό (και) του 2017 και ο επικεφαλής του ομίλου στην Ασία.

Πρόκειται για τα (συνολικά) 10 άτομα για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει από το Δικαστικό Συμβούλιο να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

Η κλήση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αφορά τα αδικήματα της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος και αποτελεί αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα προς την ποινική αποτίμηση της υπόθεσης ενώ βέβαια εκκρεμεί να αξιολογηθεί η στάση των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς και άλλα ζητήματα.