Folli Follie: Εντός 20ημέρου η έκθεση της Alvarez & Marsal – Αναβολή της Γ.Σ.

Folli Follie: Εντός 20ημέρου η έκθεση της Alvarez & Marsal – Αναβολή της Γ.Σ.

Για τις 10 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων της Folli Follie, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η αναβολή έγινε ύστερα από αίτημα του μετόχου και ιδρυτή κ. Δημητρίου Κουτσολιούτσου και ο λόγος είναι ότι τα πορίσματα των διενεργούμενων έκτακτων ελέγχων δεν έχουν τεθεί ακόμα στην διάθεση της εταιρείας και της Ernst & Young.

Όπως σημειώνει η Folli Follie, ενημερώθηκε πως οι εκθέσεις της Alvarez & Marsal αναμένεται να παραδοθούν τόσο στην ίδια την εταιρεία όσο και στην Ernst & Young εντός των τριών επόμενων εβδομάδων.

Με την παράδοση των εκθέσεων στην Ernst & Young και επί τη βάσει αυτών, θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα της Ernst & Young για την ολοκλήρωση του έργου της.

Παράλληλα η Folli Follie αναφέρει ότι η σημερινή ανακοίνωση εκδίδεται κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και έγκεινται στην υποχρέωση του νόμου (ΕΕ) 596/2014 που υποχρεώνει τον εκδότη να δημοσιοποιεί τις όποιες προνομιακές πληροφορίες.

Θυμίζουμε ότι για τις 12 Σεπτεμβρίου, δηλαδή για την ερχόμενη Τετάρτη έχει οριστεί η εκδίκαση του δικαστηρίου για την νομική προστασία έναντι των πιστωτών της Folli Follie και το αν θα παρασχεθεί εκ νέου χρόνος στον όμιλο.

Άλλωστε, μετά από αυτή την ημερομηνία αναμένεται να αποφασίσουν οι ομολογιούχοι τις επόμενες δράσεις τους σύμφωνα με τους όρους που απορρέουν από τις συμβάσεις των δυο ομολόγων (249,5 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ελβετικά φράγκα)
Εύλογη λοιπόν η απόφαση αναβολής για ένα μήνα της γενικής συνέλευσης, καθώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουν ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα, τόσο από την πλευρά της προστασίας πιστωτών, όσο και από τα ευρήματα των Alvarez & Marsal και Ernst & Young.