Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 13:15

-A +A

Facebook: Ήταν λάθος η παρουσία υψηλόβαθμου στελέχους μας στην κατάθεση Κάβανο

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 13:15
Facebook: Ήταν λάθος η παρουσία υψηλόβαθμου στελέχους μας στην κατάθεση Κάβανο
-A +A

Την οργή εκατοντάδων εργαζομένων του Facebook έχει προκαλέσει η παρουσία του επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής της εταιρείας στην κατάθεση του Μπρετ Κάβανο την προηγούμενη εβδομάδα στη Γερουσία, την οποία θεωρούν ως ένδειξη στήριξης προς τον αμφιλεγόμενο υποψήφιο του Ντ. Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι του Facebook έχουν εκφράσει τον θυμό τους σε κατ' ιδίαν συζητήσεις αλλά και μέσω φόρουμ αφού είδαν τον Τζόελ Κάπλαν να κάθεται μόλις δύο σειρές πίσω από τον Κάβανο την ώρα που κατέθετε, αναφέρουν η New York Times και η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τη NYT, ο Κάπλαν ζήτησε συγγνώμη από τους εργαζόμενους στο Facebook στέλνοντάς τους ένα εσωτερικό υπόμνημα την προηγούμενη Παρασκευή, μία ημέρα μετά την κατάθεση του 53χρονου δικαστή που κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο ίδιος ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ εξήγησε την ίδια ημέρα ότι ο Κάπλαν είναι στενός φίλος του Κάβανο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν παραβίασε κανέναν κανονισμό τις εταιρείας, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές της NYT.

«Μίλησαν στον Τζόελ και του είπα ότι πιστεύω πως ήταν λάθος που παρέστη στην κατάθεση με δεδομένο τον ρόλο του στην εταιρεία», δήλωσε από τη πλευρά της η δεύτερη τη τάξει στο Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ, ενώ χθες η εταιρεία παραδέχθηκε ότι έγιναν «λάθη».

«Η σεξουαλική επίθεση είναι ένα ζήτημα για το οποίο η κοινωνία κάνει τα στραβά μάτια εδώ και καιρό, αυξάνοντας τον πόνο κάθε θύματος. Η ηγετική μας ομάδα αναγνωρίζει ότι έγιναν λάθη στον τρόπο διαχείρισης των γεγονότων της προηγούμενης εβδομάδας και είμαστε ευγνώμονες για την εποικοδομητική κριτική που λάβαμε από τους εργαζόμενούς μας», ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή της προς το CNBC η εταιρεία.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα