Facebook: Ίσως υπάρχουν και άλλα σκάνδαλα σαν αυτό της Cambridge Analytica

Facebook: Ίσως υπάρχουν και άλλα σκάνδαλα σαν αυτό της Cambridge Analytica

Το Facebook βρίσκεται σε διαδικασία αποκάλυψης και άλλων περιπτώσεων υποκλοπής δεδομένων, της τάξεως του σκανδάλου Cambridge Analytica, και προειδοποίησε ότι ίσως δεν θα αρέσει καθόλου στους χρήστες του αυτό που θα βγει στο φως.

Σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής επιτροπής Ασφάλειας και Συναλλαγών, το οποίο επικαλείται το Bloomberg, το Facebook έχει ενημερώσει τις αρχές ότι πραγματοποιεί εξονυχιστικό έλεγχο και αναμένεται να εντοπίσει και να αποκαλύψει περισσότερες περιπτώσεις "κακής χρήσης δεδομένων χρηστών από τρίτους".
 
"Οι αποκαλύψεις αυτές", προσθέτει η σχετική έκθεση, "ενδέχεται να πλήξουν την εμπιστοσύνη των χρηστών προς το Facebook, με ανάλογη επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματά της εταιρείας." Επίσης, μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις με δυσθεώρητες ποινές από τις δικαστικές αρχές και αποζημιώσεις προς τα θύματα.

Η αποκάλυψη του εγγράφου αυτού ήρθε μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και προβλέψεων του Facebook και του συμπεράσματος ότι παρά το σκάνδαλο Cambridge Analytica η διαφημιστική δυναμική του δεν έχει επηρεαστεί.