FT: Η ΤτΕ αποκαλύπτει τη λύση για τα «κόκκινα» δάνεια

FT: Η ΤτΕ αποκαλύπτει τη λύση για τα «κόκκινα» δάνεια

Στο σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος για τη μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο θα αποκαλυφθεί την Πέμπτη, αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times.

Μιλώντας στο πρακτορείο, ο επικεφαλής της Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ΤτΕ, Σπύρος Παντελιάς, σημείωσε ότι πρόκειται για μια κίνηση που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μειώνοντας το χαρτοφυλάκιο των «κόκκινων» τίτλων στο ήμισυ.

Σύμφωνα με το ίδιο, θα επιτρέψει στις τράπεζες να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές και διοχετεύοντας φρέσκα κεφάλαια στην οικονομία.

Τραπεζίτης που μίλησε στους FT ανέφερε ότι στην πραγματικότητα ο φορέας ειδικού σκοπού που σχεδιάζει η ΤτΕ θα παίξει το ρόλο της "bad bank" ή εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αν προχωρήσει.

Τέλος το δημοσίευμα επισημαίνει ότι δεν είχε γίνει άμεσα σαφές αν το σχέδιο είχε την υποστήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών, ωστόσο υπενθυμίζει ότι η επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού των τραπεζών της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, είχε τονίσει στο ευρωκοινοβούλιο πως το σχέδιο ήταν «περίπλοκο» και ακόμα σε αρχικό στάδιο.