Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, 12:55

-A +A

FT: Η Ελλάδα πετυχαίνει πλεονάσματα φρενάροντας τις επενδύσεις

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, 12:55
FT: Η Ελλάδα πετυχαίνει πλεονάσματα φρενάροντας τις επενδύσεις
-A +A

Ένα ακόμη υπερπλεόνασμα εκτιμά ότι θα παρουσιάσει το 2018 η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επιδιώκει να ικανοποιήσει τους επενδυτές, ωστόσο οι οικονομολόγοι αναρωτιούνται αν η χώρα επιτυγχάνει μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχεία από αυτή που απαιτείται, σημειώνουν οι Financial Times σε άρθρο τους. 

Σύμφωνα με τους FT, οι οικονομολόγοι ανησυχούν ότι τα υψηλά πλεονάσματα του 2017 και 2018 ήδη περιορίζουν τη δυνητική ανάπτυξη. Μεγάλος μέρος της υπεραπόδοσης προέρχεται από βαθιές περικοπές στις δημόσιες επενδύσεις, οι οποίες κανονικά θα αποτελούσαν κρίσιμους παράγοντες για την οικονομική ανάπτυξη.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις εφάπαξ παροχές της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και τονίζει ότι αυτές αποσκοπούν και στην ανάκτηση των δυσαρεστημένων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εκλογών. 

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το κόστος των έκτακτων παροχών, μεταξύ των οποίων το επίδομα θέρμανσης και τα αναδρομικά σε δημόσιους υπαλλήλους, μπορεί να ξεπεράσει και τα 2 δισ. ευρώ τους προσεχείς μήνες, ενώ δεν αναμένεται να προωθήσουν την ανάπτυξη παρά το γεγονός ότι θα εισάγουν ρευστότητα στην οικονομία.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα