FAZ: Η κυβέρνηση Τσίπρα φταίει για τον όγκο των «κόκκινων» δανείων

FAZ: Η κυβέρνηση Τσίπρα φταίει για τον όγκο των «κόκκινων» δανείων

Ευθύνες στην κυβέρνηση Τσίπρα για τον μεγάλο όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία επανειλημμένα δυσχέρανε και καθυστέρησε πωλήσεις δανείων ή κατασχέσεις ακινήτων επιρρίπτει σε δημοσίευμά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, με τον τίτλο «Αναταράξεις στην Ελλάδα – υπό συζήτηση μια Bad Bank».

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η εφημερίδα της Φραγκφούρτης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η κατάρρευση στις τιμές των μετοχών οδήγησε σε βιαστικές κινήσεις την αριστερή κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Στην Αθήνα ελέχθη ότι το υπουργικό συμβούλιο εργάζεται από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών πάνω σε ένα "σχέδιο δράσης" προκειμένου να ελαφρύνουν τις τράπεζες από δάνεια υψηλού ρίσκου. Τώρα γίνεται λόγος για μία Bad Bank, στην οποία θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών».

«Για αυτόν τον σκοπό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως οικονομική εξασφάλιση (σ.σ. εγγύηση) μέρος του μαξιλαριού ρευστότητας των 24,1 δις ευρώ, για το οποίο είχαν συμφωνήσει το καλοκαίρι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Στις Βρυξέλλες έχει διαψευσθεί συμμετοχή του ESM στα σχέδια» αυτά, επισημαίνει η εφημερίδα.