Eurobank: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την Bravo Strategies

Eurobank: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την Bravo Strategies

Με ανακοίνωσή της η Eurobank αναφέρει πως συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι διαπραγματεύσεις για τα έργα Cairo και Europe με την εταιρεία BRAVO STRATEGIES III LLC καθώς η συμφωνία με ημερομηνία 27 Ιουνίου 2019 για αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την εταιρεία έληξε στις 30.9.2019.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της Eurobank αναφέρει τα εξής:

Κατόπιν της προηγούμενης από 27.6.2019 ανακοίνωσής της και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank») ανακοινώνει ότι η συμφωνία της με ημερομηνία 27 Ιουνίου 2019 για αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την εταιρεία BRAVO STRATEGIES III LLC για τα έργα Cairo (Project Cairo) και Europe (Project Europe) έληξε στις 30.9.2019. Η Eurobank συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις σχετικές διαπραγματεύσεις.

Το Project Cairo αναφέρεται στην πώληση του 20% των ομολογιών ενδιάμεσης (mezzanine notes) και χαμηλής (junior notes) σειράς κατάταξης μιας τιτλοποίησης ενός μικτού χαρτοφυλακίου απαιτήσεων συνολικής λογιστικής αξίας περίπου €7,4 δισεκατομμυρίων.

Το Project Europe αναφέρεται στην πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρείας Financial Planning Services (FPS), η οποία είναι αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης δανείων και πιστώσεων, το 100% των μετοχών της οποίας κατέχεται επί του παρόντος από τη Eurobank.