Στα σκαριά σχέδιο διάσωσης της Deutsche Bank

Στα σκαριά σχέδιο διάσωσης της Deutsche Bank

Συγχώνευση με την ανταγωνίστρια της, Commerzbank, μέχρι τα μέσα του 2019 «βλέπει» η Deutsche Bank, εάν οι προσπάθειες για αναδιάρθρωση της τράπεζας δεν πετύχουν τους επιθυμητούς στόχους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον της Deutsche Bank, ένα τέτοιο deal με την Commerzbank ίσως αποτελέσει τη μοναδική επιλογή της DB, αν τα αποτελέσματα της τράπεζας για το α'' τρίμηνο του 2019 δεν βελτιωθούν αισθητά. 

Τη συγχώνευση των δύο τραπεζών προωθεί, εδώ και μήνες, η γερμανική κυβέρνηση. Η Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να σώσει τη Deutsche Bank από τον γκρεμό που την οδηγούν τα διαδοχικά σκάνδαλα και τα οικονομικά προβλήματα και παράλληλα να κρατήσει μακριά τα ξένα «αρπακτικά». 

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος υποστηρίζει πως οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις, έχει συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη και μεγαλομετόχους των δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως στις αρχές της εβδομάδας μέλος του Δ.Σ. της Deutsche Bank ανέφερε πως η διοίκηση της τράπεζας δεν επιθυμεί συγχώνευση με την Commerzbank στο άμεσο μέλλον, ενώ σήμερα η μετοχή της Deutsche Bank καταγράφει απώλειες γύρω στο 3%.

Οι μετοχές των δύο τραπεζών βρέθηκαν να υποχωρούν άνω του 3%, μετά το δημοσίευμα.