Deutsche Bank: Εξετάζει την περικοπή 20.000 θέσεων εργασίας

Deutsche Bank: Εξετάζει την περικοπή 20.000 θέσεων εργασίας

Το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των εργαζομένων κατά 20.000 εξετάζει η Deutsche Bank σε μια απόφαση που θεωρείται η μεγαλύτερη κίνηση ανασχηματισμού της εταιρείας εδώ και πολλά χρόνια.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, πηγές με γνώση των συνομιλιών, κάνουν λόγο για ένα σχέδιο μείωσης των θέσεων εργασίας κατά 1/5το οποίο έχει εκπονηθεί από τον CEO Κρίστιαν Σούινγκ. Η απόφαση δεν έχει ακόμη εγκριθεί επίσημα και ο αριθμός των απολύσεων μπορεί να αλλάξει.

«Η Deutsche Bank εργάζεται για να λάβει μέτρα για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού της, προκειμένου να βελτιώσει τη βιώσιμη κερδοφορία της», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Θα ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους εάν και όταν απαιτηθεί».

Ο CEO ανακοίνωσε στην ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας που έλαβε χώρα τον Μάιο, ότι επεξεργάζεται «σκληρές» περικοπές αφότου αποφάσισε να αποχωρήσει από τις συνομιλίες με την Commerzbank τον Απρίλιο.

Η Deutsche Bank είχε 91.500 υπαλλήλους στο τέλος του πρώτου τριμήνου, δηλαδή λιγότερους από τους 95.400 όταν και ανέλαβε ο Σούινγκ.

Η τράπεζα αναμένεται να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση έως τις 8 Ιουλίου.