Deutsche Bank: Επιστροφή στην κερδοφορία πρώτη φορά από το 2014

Deutsche Bank: Επιστροφή στην κερδοφορία πρώτη φορά από το 2014

Τα πρώτα ετήσια κέρδη από το 2014 ανακοίνωσε η Deutsche Bank για το 2018, καθώς οι ζημίες της μειώθηκαν απότομα το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, ο τραπεζικός κολοσσός κατέγραψε κέρδη ύψους 341 εκατ. ευρώ για το 2018 ενώ το προηγούμενο έτος είχε καταγράψει ζημίες ύψους 735 εκατ. ευρώ.

Για να επιτύχει το αποτέλεσμα αυτό, χρειάστηκε να μειωθούν δραματικά οι ζημίες, το τέταρτο τρίμηνο, που διαμορφώθηκαν στα 409 εκατ. ευρώ ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα ανέρχοταν στα 2,43 δισ. δολάρια λόγω του φορολογικού διακανονισμού της τράπεζας στις ΗΠΑ.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση έκαναν λόγο για ετήσια κέρδη 432 εκατ. ευρώ ενώ για το αποτέλεσμα τριμήνο προέβλεπαν ζημίες ύψους 268 εκατ.

Σύμφωνα με τα ίδια αποτελέσματα, τα έσοδα μειώθηκαν στο τρίμηνο κατά 2%, στα 5,58 δισ. ευρώ.

Η γερμανική Τράπεζα κατάφερε να πιάσει το στόχο δαπανών του 2018 ενώ αναπροσάρμοσε προς τα κάτω τις αντίστοιχες προβλέψεις για το 2018.

«Η επιστροφή μας στην κερδοφορία δείχνει ότι η Deutsche Bank βρίσκεται στο σωστό δρόμο» δήλωσε ο Chief Executive της τράπεζας Christian Sewing ενώ πρόσθεσε ότι το 2019 στόχος δεν θα είναι μόνο η μείωση των εξοδων αλλά και οι επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε οικονομική ανάπτυξη.