Τα έως τώρα στοιχεία δεν επιβεβαιώνουν τον Κ. Δομαζάκη

Τρίτη 21 Μαΐου 2019, 22:03
-A +A
Τα έως τώρα στοιχεία δεν επιβεβαιώνουν τον Κ. Δομαζάκη

Παρ’ ότι ο έλεγχος στην Creta Farms συνεχίζεται, τα έως τώρα στοιχεία που έχει προσκομίσει ο ελεγκτικός οίκος PriceWaterhouseCoopers που έχει αναλάβει αυτό το έργο, δεν επιβεβαιώνουν τους αρχικούς ισχυρισμούς του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη.

Αυτά, μεταξύ άλλων, σημειώνει σε ανακοίνωσή της προς το Χ.Α. το απόγευμα της Τρίτη η Creta Farms, δίνοντας ένα πρώτο στίγμα για το τελικό πόρισμα που πολύ σύντομα αναμένεται να παραδώσει η εταιρεία PriceWaterhouseCoopers.

Θυμίζουμε πως ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης στις 2 Απριλίου 2019 με επιστολή του προς τον Ορκωτό Ελεγκτή της Εταιρείας, κ. Ν. Βουνισέα (KPMG), είχε ισχυριστεί πως έχει χρηματοδοτήσει την εταιρεία με κεφάλαια 11,6 εκατ. ευρώ κατά τα έτη 2005 -2006, χωρίς αυτό να έχει αποτυπωθεί στους ισολογισμούς.

Εκείνη η ανακοίνωση εύλογα ανέσυρε σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο οι ισολογισμοί των τελευταίων ετών ήταν πραγματικοί…

Ήταν και η αιτία που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου για να «τρέξουν» οι διαδικασίες στην εταιρεία, διεκόπη η διαπραγμάτευση της μετοχής, ενώ ορίστηκε ο οίκος PwC για να διεξάγει το σχετικό έλεγχο.

Στην ανακοίνωση της Τρίτης 21 Μαΐου λοιπόν η Creta Farms σημειώνει πως ο έλεγχος συνεχίζεται από την PriceWaterhouseCoopers τονίζοντας συγκεκριμένα:

«Η Εταιρεία συνεχίζει τον έλεγχο χωρίς καμία διακοπή, αναζητώντας στοιχεία προ 15ετίας απευθείας από τραπεζικά ιδρύματα και οποιαδήποτε άλλη πηγή μπορεί να προσκομίσει σχετικά στοιχεία. Ο Ελεγκτικός Οίκος βάσει των διαθέσιμων προσκομισθέντων στοιχείων και εξετάζοντας τα αρχεία της Εταιρείας δεν επιβεβαιώνει τους αρχικούς ισχυρισμούς του κου. Κ. Δομαζάκη.

Σε κάθε περίπτωση, η Εταιρεία συνεχίζει την εις βάθος έρευνα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες του ελέγχου που έγκεινται στο γεγονός ότι στο σύνολο τους τα στοιχεία αφορούν παραστατικά ήδη αρχειοθετημένα από τις Τράπεζες και σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω της αυξημένης αυστηρότητας του τραπεζικού πλαισίου για την παροχή τραπεζικών πληροφοριών.

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξευρεθούν τα απαιτούμενα στοιχεία προς τεκμηρίωση των συναλλαγών με οποιοδήποτε διαθέσιμο τρόπο.

Κατά την παρούσα χρονική στιγμή, αναμένουμε απαντήσεις σε ήδη υποβληθέντα αιτήματα από δύο τραπεζικούς οργανισμούς. Με την προϋπόθεση ότι θα λάβουμε την έγκαιρη απόκριση από τους τραπεζικούς οργανισμούς σχετικά με τα αιτηθέντα στοιχεία, εκτιμούμε ότι έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το τελικό πόρισμα του Ελεγκτικού Οίκου», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Creta Farms.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 10/08/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα