Ο Αναστάσιος Γ. Δαυίδ νέος πρόεδρος της Coca-Cola HBC

Ο Αναστάσιος Γ. Δαυίδ νέος πρόεδρος της Coca-Cola HBC

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Coca-Cola HBC, υπέβαλε ο Γεώργιος Α. Δαυίδ, με εφαρμογή από τις 27 Φεβρουαρίου του 2016. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Δαυίδ, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της Coca-Cola HBC από το 1981, θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο έως την τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, όπου και θα αποχωρήσει από την εταιρεία. 

Έπειτα από μια ενδελεχή διαδικασία από την Επιτροπή Υποψηφιοτήτων της εταιρείας, μαζί με εξωτερικούς συμβούλους αλλά και με τη συμβολή των μετόχων, το Δ.Σ. αποφάσισε να διορίσει τον μέχρι πρότεινος αντιπρόεδρο, Αναστάσιο Γ. Δαυίδ, έως την ετήσια Γ.Σ, όπου θα προταθεί για εκλογή από τους μετόχους.

Ο Αναστάσιος Γ. Δαυίδ εντάχθηκε στο Δ.Σ. της Coca-Cola HBC το 2006 και έγινε αντιπρόεδρος το 2014. Συμμετέχει επίσης, στα διοικητικά συμβούλια της Aegean Airlines και της ΑΧΑ Ασφαλιστική. 

Ο Γεώργιος Α. Δαυίδ, δήλωσε: "Ηταν τιμή μου να υπηρετήσω ως πρόεδρος της Coca-Cola HBC. Μετά από 35 χρόνια, πιστεύω ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να παραδώσω σε ένα νέο ηγέτη. Εύχομαι στον Αναστάσιο και σε όλους στην Coca-Cola κάθε επιτυχία στο μέλλον". 

Ο Αναστάσιος Γ. Δαυίδ δήλωσε: "Είναι τιμή μου να είμαι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Coca-Cola HBC. Υποστηρίζω πλήρως τις αξίες μας και θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τους συναδέλφους μου στο Συμβούλιο και στη διοίκηση ώστε να υλοποιήσουμε τη στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας".