Bloomberg: Πιθανότητα χρηματοοικονομικών αναταράξεων «βλέπει» ο Juncker 

Bloomberg: Πιθανότητα χρηματοοικονομικών αναταράξεων «βλέπει» ο Juncker 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker,  προειδοποίησε ότι υπάρχει ενδεχόμενο για πιθανές χρηματοοικονομικές αναταράξεις στις αρχές Μαρτίου εξαιτίας των εκλογών στην Ιταλία και το δημοψήφισμα στη Γερμανία για το σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.

«Η πρώτη βδομάδα του Μαρτίου θα είναι πολύ σημαντική για την Ε.Ε.. Ανησυχώ περισσότερο για το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών παρά για την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Γερμανία. Πρέπει ωστόσο, να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο, δηλαδή μία μη λειτουργική κυβέρνηση στην Ιταλία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις Βρυξέλλες και πρόσθεσε ότι μπορεί να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις στις αγορές τη δεύτερη βδομάδα του Μαρτίου.

 

Ο επικεφαλής της Κομισιόν, παράλληλα, τόνισε: «μαζί με την αβεβαιότητα στην Ισπανία, υπάρχει η δυνατότητα μιας έντονης αντίδρασης των αγορών κατά το δεύτερο ήμισυ του Μαρτίου, ετοιμαζόμαστε για το σκηνικό αυτό». «Δεν τρέφω αυταπάτες για την Ευρώπη», είπε ο Jean Claude Juncker, σύμφωνα με τον οποίο «καλό είναι να μην υπερβάλει, κανείς, σε αισιοδοξία». «Η πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ευρώπη», κατέληξε.

«Θα καθησυχάσω τον Juncker. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι όλες οι κυβερνήσεις είναι λειτουργικές, οι κυβερνήσεις κυβερνούν», απάντησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Paolo Gentiloni. «Δεν συμφωνώ με όσους βλέπουν τις εκλογές αυτές ως άλμα στο κενό. Δεν φοβάμαι ότι θα προκύψει βάραθρο», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ