Bloomberg: Η Τράπεζα Αττικής ανοίγει τον δρόμο για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων

Bloomberg: Η Τράπεζα Αττικής ανοίγει τον δρόμο για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων

Για το σχέδιο μεταβίβασης κόκκινων επιχειρηματικών δανείων από την Τράπεζα Αττικής σε ξένο fund, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει “οδηγό” και για τις μεγαλύτερες τράπεζες, κάνει λόγο σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της χώρας αγωνίζονται να βρουν λύση στο κρίσιμο θέμα των "κόκκινων" δανείων, η μικρότερη Attica Bank έχει καταστεί η πρώτη τράπεζα στη χώρα στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Aldridge EDC Specialty Finance για να συρρικνώσει την έκθεση της σε τέτοιου είδους δάνεια.

Ειδικότερα, η Attica Bank έχει μεταβιβάσει στον όμιλο Aldridge EDC Specialty Finance "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια συνολικού ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, εξέλιξη που σηματοδοτεί την μείωση στο μισό των NPEs που υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιό της, σύμφωνα με το Bloomberg. επισφαλή δάνεια βάσει σχεδίου που θα μειώσει κατά το ήμισυ τα ΝΕPs.

"Με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας, η Attica Bank θα επιστρέψει στον χάρτη", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Θεόδωρος Πανταλάκης, σε συνέντευξή του. Η Attica Bank, με NPEs ύψους 2,4 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016, ή το 61,8% των συνολικών δανείων, είχε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά επισφαλών απαιτήσεων στην Ελλάδα.

Μετά την τιτλοποίηση, η Attica Bank αναμένει ότι ο δείκτης NPE θα μειωθεί στο 39,5% από 61,8% και το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων θα κυμανθεί στο 33% από 50%, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επισημαίνει ότι η μετοχή της Attica Bank έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τις αρχές Μαΐου, όταν και ανακοίνωσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα τιτλοποίησης.