Bloomberg:  Συζητήσεις Citigroup με ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ για το χρυσό του Μαδούρο

Bloomberg: Συζητήσεις Citigroup με ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ για το χρυσό του Μαδούρο

Οι τραπεζίτες της Citigroup διεξάγουν συνομιλίες με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για να καταλήξουν πώς θα χειριστούν μια συμφωνία για χρυσό αξίας 1,1 δις δολάρια που είχαν διαπραγματευτεί με το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, αναφέρει το Bloomberg.

Η συμφωνία - ανταλλαγής αξίας 1,1 δισ. Δολαρίων με χρυσό ήρθε πριν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις στη κυβέρνηση Μαδούρο, όμως οι υπεύθυνοι της Citigroup θέλουν να αποφύγουν μια κίνηση που θα παραβίαζε τις κυρώσεις, σύμφωνα με τον γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο και άλλους αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα.''

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Χουάν Γκουαϊδό ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ήδη έχει ζητήσει από την Citi να μην προχωρήσει στην εξαργύρωση του χρύσου. 

«Κανένας τραπεζίτης ή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν θέλει να ρισκάρει κυρώσεις» δήλωσε σε συνέντευξή του αργά την Τετάρτη ο Ρούμπιο.«Η πώληση χρυσού είναι μια άλλη πηγή εσόδων που χρησιμοποιεί το καθεστώς και γνωρίζω γεγονός ότι η Citi είχε πολλαπλές συναντήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών για αυτή τη συμφωνία». 

 

AP Photo