BNP Paribas: Πρόστιμο $246 εκατ. στις ΗΠΑ για χειραγώγηση ισοτιμιών

BNP Paribas: Πρόστιμο $246 εκατ. στις ΗΠΑ για χειραγώγηση ισοτιμιών

Το ποσό των 246 εκατ. δολαρίων συμφώνησε να πληρώσει η γαλλική τράπεζα, BNP Paribas, προκειμένου να διευθετήσει τις κατηγορίες της Fed πως δεν εμπόδισε traders νομισμάτων να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά chatrooms για να χειραγωγούν τις τιμές.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Fed διέταξε την BNP να βελτιώσει τους εποπτικούς μηχανισμούς της και τον εσωτερικό έλεγχο. Η BNP είχε συμφωνήσει σε μία ακόμη διευθέτηση ύψους 350 εκατ. δολαρίων τον περασμένο Μάιο με τις ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης, στη βάση κατηγοριών για επισφαλείς πρακτικές. Η έρευνα της Fed αφορούσε πρακτικές κατά τη διάρκεια των ετών 2007 – 2013.

Η BNP Paribas είναι μία εκ των πολλών τραπεζών που έχουν έρθει αντιμέτωπες με πρόστιμα δισεκατομμυρίων, κυρώσεις από ρυθμιστικές αρχές και νομικές διώξεις, λόγω της χρήσης chatrooms στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

«Η BNP Paribas μετανιώνει βαθιά για την προηγούμενη ανάρμοστη συμπεριφορά, η οποία αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση των υψηλών προτύπων στη βάση οποίων λειτουργεί ο όμιλος», υποστήριξε η τράπεζα σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι έχει εφαρμόσει εκτεταμένα μέτρα για την ισχυροποίηση των συστημάτων ελέγχου και συμμόρφωσης και έχει εισάγει νέο κώδικα δεοντολογίας για τους εργαζόμενους.