Apple: 1 δισ. πιο κοντά στην ανεξαρτησία των συσκευών της

Apple: 1 δισ. πιο κοντά στην ανεξαρτησία των συσκευών της

Ένα μεγάλο βήμα προς την ανεξαρτησία των συσκευών της και την κατασκευή των δικών της μικροεπεξεργαστών έκανε η Apple εξαγοράζοντας έναντι 1 δισ. δολαρίων την πλειοψηφία των μετοχών του τμήματος modem της Intel. 

Υπό τους όρους της συμφωνίας, σύμφωνα με το Reuters, περίπου 2.200 υπάλληλοι της Intel θα περάσουν στο δυναμικό της Apple, όπως επίσης και η πνευματική ιδιοκτησία, ο εξοπλισμός και οι μισθώσεις. Σε συνδυασμό με το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο, η Apple θα έχει 17.000 πατέντες ασύρματης τεχνολογίας. 

Παράλληλα, η Intel θα συνεχίσει να παράγει modems αλλά για εφαρμογές πέρα από τα κινητά, όπως τα pc, ο βιομηχανικός εξοπλισμός και τα αυτοοδηγούμενα οχήματα. Η μετοχή της Intel ενισχύθηκε 5,7% έπειτα από την ανακοίνωση, αλλά και τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. 

Οι μικροεπεξεργαστές των modem χρησιμοποιούνται για να συνδέσουν τις συσκευές στα ασύρματα δίκτυα, ωστόσο η Apple έως τώρα εξαρτιόταν από άλλους προμηθευτές για αυτό το κομμάτι. Σημειώνεται πως οι δύο μεγαλύτερες ανταγωνίστριες της κατασκευάστριας των iPhones, η Samsung Electronics και η Huawei, κατασκευάζουν τα δικά τους chips.