Alphabet: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις έσοδα και κέρδη το β΄τρίμηνο

Alphabet: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις έσοδα και κέρδη το β΄τρίμηνο

Αποτελέσματα που καθησύχασαν τις ανησυχίες των επενδυτών για τις αναπτυξιακές προκλήσεις του διαφημιστικού τομέα εμφάνισε η Alphabet Inc, μητρική εταιρεία της Google, με τις μετοχές να ενισχύονται 8% μετά την ανακοίνωση. 

Με «οδηγό» τις πωλήσεις διαφημίσεων, τα έσοδα και τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Επιπλέον, σε αντίθεση με τη Facebook, η Google δεν παρείχε εκτιμήσεις ή ανακοινώσεις για ρυθμιστικούς ελέγχους.

H Alphabet, η οποία παράγει το 85% των εσόδων της από τις πωλήσεις διαφημιστικού χώρου, ανακοίνωσε έσοδα 38,9 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 19% σε σχέση με πέρυσι και σε σχέση με την αύξηση του 17% το πρώτο τρίμηνο. Οι αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία από την Refinitiv, ανέμεναν έσοδα 38,2 δισ. δολαρίων. 

Σημειώνεται πως η τελευταία φορά που η Alphabet παρουσίασε δυο διαδοχικά τρίμηνα ανάπτυξης εσόδων ήταν πριν τρία χρόνια. 

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν στα 9,95 δισ. δολάρια, ή 14,21 δολάρια ανά μετοχή, με τους αναλυτές να αναμένουν 8,02 δισ. δολάρια, η 11,32 δολάρια ανά μετοχή. 

AP Photo/Richard Drew, File