Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, 15:24

-A +A

Alpha Bank: Η κυβερνητική ατζέντα φέρνει επιτάχυνση της ανάπτυξης

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, 15:24
Alpha Bank: Η κυβερνητική ατζέντα φέρνει επιτάχυνση της ανάπτυξης
-A +A

Για αυξημένες πιθανότητες επιτάχυνσης της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας στα επόμενα τρίμηνα, κάνει λόγο η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank σε έκθεση με τίτλο «Greece, Economic & Financial Outlook», που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, ενώ θέτει ως προϋπόθεση για την επίτευξη υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης την αναβάθμιση σε «επενδυτική βαθμίδα» μέσα στον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, η αξιοσημείωτη βελτίωση τόσο στην επιχειρηματική όσο και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, με φόντο την πολιτική σταθερότητα και τις προσδοκίες για στροφή προς ένα πιο αναπτυξιακό μείγμα πολιτικών, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της επενδυτικής εμπιστοσύνης απέναντι στην ελληνική οικονομία, όπως αυτή αντανακλάται στη μείωση του spread των ελληνικών κρατικών ομολόγων και την πλήρη άρση των capital controls, ενισχύει τις προοπτικές οικονομικής επιτάχυνσης.

Αυτό θα συμβεί μέσω της παγίωσης ενός φιλικού προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος και της εκτιμώμενης ανάκαμψης των επενδύσεων. Η Alpha Bank αναφέρεται στις εκτιμήσεις της Κομισιόν και του υπουργείου Οικονομικών για την ανάπτυξη του 2020 (2,2% και 2,8% αντίστοιχα), τονίζοντας ότι οι πολύ θετικές επιδόσεις μιας σειράς οικονομικών δεικτών τους τελευταίους μήνες, στηρίζουν και αυξάνουν το βάθος και το εύρος της μεγέθυνσης του ΑΕΠ στο προσεχές διάστημα.

Επιπλέον, το επιχειρηματικό και καταναλωτικό κλίμα δεν υποστηρίζονται μόνο από την ενισχυμένη πολιτική σταθερότητα αλλά και από τις προσδοκίες για την εφαρμογή μιας φιλοαναπτυξιακής ατζέντας από τη νέα κυβέρνηση. Οι φοροελαφρύνσεις έχουν στόχο να βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίμα και να προσελκύσουν φέρουν ιδιωτικές επενδύσεις για να διατηρηθεί η ανάκαμψη και να ενισχυθούν οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές μεγέθυνσης του ΑΕΠ. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης είναι σύμφωνα με την Alpha Bank η αναβάθμιση της Ελλάδας σε αξιολόγηση «επενδυτική βαθμίδα» μέσα στον επόμενο χρόνο. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα