Allianz: Ώθηση στα κέρδη από τις δραστηριότητες της Pimco

Allianz: Ώθηση στα κέρδη από τις δραστηριότητες της Pimco

Σε αύξηση του ετήσιου μερίσματός της προχώρησε η γερμανική Allianz SE, έπειτα από την αύξηση των κερδών του τετάρτου τριμήνου κατά 16%.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η εταιρεία αποδίδει την άνοδο αυτή εν μέρει στη βελτιωμένη απόδοση των δραστηριοτήτων διαχείρισης παγίων της Pacific Investment Management Co., ωστόσο προειδοποίησε ότι φέτος η ανάπτυξη των λειτουργικών κερδών θα είναι μικρή ή ανύπαρκτη.

Ο ασφαλιστικός όμιλος ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,42 δισ. ευρώ για τους τρεις μήνες έως τα τέλη Δεκεμβρίου από τα 1,22 δισ. ευρώ, στηριζόμενα στην αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Για το σύνολο του 2015, τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 6,3% και ανήλθαν στα 6,62 δισ. ευρώ.

Για φέτος, η Allianz εκτιμά ότι τα λειτουργικά κέρδη θα ανέλθουν στα 11 δισ. ευρώ, από τα 10,74 δισ. ευρώ το 2015, με την εταιρεία να προειδοποιεί πως το συνολικό outlook των κερδών αντανακλά «υψηλή αβεβαιότητα».

Επίσης, η Allianz, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης βάσει κεφαλαιοποίησης, ανακοίνωσε μέρισμα 7,30 ευρώ ανά μετοχή για το 2015, υψηλότερα από τα 6,85 ευρώ το 2014.