Alibaba: Καθαρά κέρδη 1,2 δισ. δολαρίων το δ' τρίμηνο

Alibaba: Καθαρά κέρδη 1,2 δισ. δολαρίων το δ' τρίμηνο

Κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε σήμερα η Alibaba Group Holding Ltd για το τέταρτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 1,2 δισ. δολάρια με τους αναλυτές που συμμετείχαν στη σχετική δημοσκόπηση της FactSet να προβλέπουν κέρδη ύψους 1,1 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο σημειώνεται πως τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 33% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο λόγω των έκτακτων κερδών που επετεύχθησαν το 2017. Αν εξαιρεθούν τα έκτακτα κέρδη, τα καθαρά κέρδη φέτος αυξήθηκαν κατά 37%, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της εταιρείας.

Σε επίπεδο εσόδων, η Alibaba κατέγραψε σημαντική αύξηση 61% σε σύγκριση με πέρυσι με το μέγεθός τους να διαμορφώνεται στα 9,9 δισ. δολάρια. Και σε αυτή την περίπτωση οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερο ποσό, δηλαδή 9,3 δισ. δολάρια.

Σε άλλα επιμέρους στοιχεία, η εταιρεία κολοσσός ανακοίνωσε πως έχει 552 εκατ, ενεργούς πελάτες στην πλατφόρμα τηης, αυξημένοι κατά 37 εκατ. τους τελευταίους 12 μήνες.

Λίγες στιγμές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Alibaba κατέγραψε άλμα 2,5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές αλλά αυτή την ώρα κινείται σε αρνητικό έδαφος.