Airbnb: Ξεπέρασαν το 1 δισ. τα έσοδα το β΄τρίμηνο

Airbnb: Ξεπέρασαν το 1 δισ. τα έσοδα το β΄τρίμηνο

Τα οικονομικά στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 έδωσε στη δημοσιότητα η Airbnb Inc, σύμφωνα με το Reuters. Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Airbnb είχε έσοδα άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, πετυχαίνοντας για δεύτερη φορά στη δεκαετή ιστορία της, να ξεπεράσει το ποσό αυτό.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα ξεκινήσει μια εκστρατεία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με διαφημίσεις που θα προβάλλονται σε τηλεοπτικές και ψηφιακές πλατφόρμες, με έμφαση στους ιδιοκτήτες των σπιτιών και την προώθηση των πλεονεκτημάτων της φιλοξενίας.

Νωρίτερα, η εταιρεία δήλωσε ότι ξεπέρασε τα έσοδα του 1 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2018. Δεν έχει εξασφαλίσει έσοδα για ολόκληρο το έτος για το 2018. Η νεοσύστατη εταιρεία είναι μία από τις πολλές επιχειρήσεις που αναμένεται να έχουν δημόσιες προσφορές το επόμενο έτος.

Το Reuters ανέφερε προηγουμένως ότι τα έσοδα της Airbnb για ολόκληρο το 2017 ξεπέρασαν τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση άνω του 50% σε σχέση με το 2016. Προηγουμένως η εταιρεία δήλωσε ότι τα κέρδη της πριν από τους τόκους, τους φόρους, τις αποσβέσεις και τις αποσβέσεις ήταν θετικές για το 2017 και το 2018.

Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου.

Η Airbnb δήλωσε ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου, οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα, έχουν κερδίσει περισσότερα από 80 δισ. δολάρια.

Τέλος, σύμφωνα με την εταιρεία, η καταχωρήσεις στην πλατφόρμα ξεπέρασαν κατά πολύ τις 7 εκατ. σε περισσότερες από 100.000 πόλεις σε όλο τον κόσμο.