Αναδιάρθρωση εργοστασίων και 15.000 απολύσεις παγκοσμίως
Renault

Αναδιάρθρωση εργοστασίων και 15.000 απολύσεις παγκοσμίως

Διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα προκειμένου να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση κάποιων εργοστασίων της, ξεκινάει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, επιβεβαιώνοντας το σχέδιο περικοπών 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την πτώση των πωλήσεων.

Αντιμέτωπη με πτωτικές τάσεις πωλήσεων που επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο από την υγειονομική κρίση, η Renault έχει στόχο την εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ μέσα στα τρία επόμενα χρόνια μειώνοντας την παραγωγή και εστιάζοντας στα πιο επικερδή μοντέλα της.

Η Renault δήλωσε ότι τα μέτρα αναδιάρθρωσης, συμπεριλαμβανομένων των απολύσεων και των μέτρων εσωτερικής κινητικότητας εργαζομένων που θα επηρεάσουν περίπου το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, θα κοστίσουν 1,2 δισ. ευρώ.

Ο όμιλος, του οποίου το 15% κατέχει το γαλλικό κράτος, ανακοίνωσε ότι κάποια από τα εργοστάσια, όπως αυτό του Φλιν, κοντά στο Παρίσι, όπου κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά μοντέλα Zoe, θα σταματήσουν να συναρμολογούν αυτοκίνητα και θα επικεντρωθούν σε δραστηριότητες ανακύκλωσης.

Υπό εξέταση βρίσκονται έξι συνολικά εγκαταστάσεις, ανάμεσα στις οποίες και εργοστάσια εξαρτημάτων.

Η Renault δήλωσε ότι θα περιορίσει τις δαπάνες μειώνοντας τον αριθμό υπεργολάβων σε τομείς όπως η μηχανική, μειώνοντας τον αριθμό εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί, παγώνοντας τα σχέδια επέκτασης στη Ρουμανία και το Μαρόκο και συρρικνώνοντας την παραγωγή κιβωτίων ταχυτήτων παγκοσμίως.