P. Moscovici: Το ΔΝΤ είναι μέρος της συμφωνίας

P. Moscovici: Το ΔΝΤ είναι μέρος της συμφωνίας

O Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Pierre Moscovici δήλωσε ότι «το ΔΝΤ είναι ένα asset» και εξέφρασε την ελπίδα του ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το « Πρώτο Θέμα» ο κ. Moscovici δήλωσε πως «το ΔΝΤ είναι ένας σημαντικός παράγοντας ασφάλειας και εμπιστοσύνης και η συμμετοχή του είναι μέρος της συμφωνίας».

Ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων εμφανίστηκε αισιόδοξος μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι η πρώτη αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2016 ώστε μετά να ξεκινήσει η συζήτηση του χρέους.

Ο κ. Moscovici δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση ή αναδιάρθρωση του χρέους αλλά είναι αναγκαίο να γίνει μια ευρύτερη συζήτηση για την εξυπηρέτησή του. Σύμφωνα με τον επίτροπο η Ελλάδα έχασε αρκετό χρόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά τώρα συνειδητοποιεί ότι η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εκσυγχρονίσει την οικονομία της. 

Ο κ. Moscovici απέρριψε την περίπτωση να συνδεθεί η προσφυγική κρίση και η αντιμετώπισή της με το Ασφαλιστικό ή με πιθανή χαλάρωση του προγράμματος. 

Τέλος, ο επίτροπος Moscovici δήλωσε πως η ανάπτυξη θα επιστρέψει στην Ελλάδα το β'' εξάμηνο του 2016.