Lloyds: Τετραπλασίασε τα κέρδη της στις 2 δισ. στερλίνες

Lloyds: Τετραπλασίασε τα κέρδη της στις 2 δισ. στερλίνες

Τον τετραπλασιασμό των καθαρών κερδών της για το 2016 σε 2 δισ. στερλίνες, ανακοίνωσε η Lloyds Banking Group, ως αποτέλεσμα της επιτυχούς προσπάθειας περικοπής εξόδων και τη λήξη της περιόδου εξοικονόμησης χρημάτων για αποζημιώσεις σχετικές με ασφαλιστικά προϊόντα.

Σύμφωνα με το marketwatch, η τράπεζα η οποία βρίσκεται στο 2ο χρόνο του τριετούς της πλάνου ανάκαμψης, αναφέρει ότι τα λειτουργικά κόστη συνεχίζουν να μειώνονται, σε μεγαλύτερο βαθμό από τη μικρή πτώση των εσόδων από 17,3 στις 17,2 δισ. στερλίνες για το 2016.

H Lloyds ανακοίνωσε ότι το μέρισμα θα είναι στις 2,55 στερλίνες ανά μετοχή, δηλαδή 13% περισσότερο από το 2015.

Ένα σημαντικό στοιχείο για την ενίσχυση των κερδών είναι η ότι αποφασίστηκε πως η τράπεζα δεν χρειάζεται από το τελευταίο τρίμηνο χρήσης και έκτοτε να εξοικονομεί χρήματα για αποζημειώσεις σε καταναλωτές που αγόρασαν ασφαλιστικά προϊόντα τα οποία δεν τους ήταν απαραίτητα.

Η βελτίωση των επιδόσεων της βρετανικής τράπεζας, συνέβη σε μία περίοδο που η βρετανική κυβέρνηση μείωσε το μερίδιο της σε επίπεδα κάτω του 5% τον περασμένο χρόνο, ποσοστό που κατείχε μετά την παραλίγο χρεοκοπία της τράπεζας κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Η τάση για μείωση της κρατικής συμμετοχής επιταχύνθηκε και μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του βρετανικού τμήματος της επιχείρησης πιστωτικών καρτών MBNA Ltd από την America Corp. για 1,9 δισ. στερλίνες, στη πρώτη κίνηση εξαγοράς της εταιρείας από την χρηματοπιστωτική κρίση και έκτοτε.