Ζ. Ζάεφ: Συμφωνία με την αντιπολίτευση ή πρόωρες εκλογές

Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018, 16:38
-A +A
Ζ. Ζάεφ: Συμφωνία με την αντιπολίτευση ή πρόωρες εκλογές

Επιμένει στην υπεράσπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι σε λίγες ημέρες είτε θα υπάρξει συμφωνία με την αντιπολίτευση για υπερψήφισή της από τη Βουλή των Σκοπίων είτε θα στηθούν πρόωρες κάλπες.«Φυσικά και υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών. Ο νόμος και το Σύνταγμα προβλέπουν το τι θα ακολουθήσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων MIA o Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι τις επόμενες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το αν υπάρχει το κατάλληλο κλίμα για συμφωνία με την αντιπολίτευση των Σκοπίων για συνταγματική αναθεώρηση. Σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, ανέφερε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ οι σχετικές συζητήσεις θα ξεκινήσουν αύριο, ενώ χαρακτήρισε ως ύστατη λύση την προκήρυξη εκλογών. 

«Φυσικά και υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών. Ο νόμος και το Σύνταγμα προβλέπουν το τι θα ακολουθήσει. Ωστόσο ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Πάντως δεν μπορεί να παγώσουν οι εξελίξεις, πρέπει να προχωρήσουμε» τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με το ΜΙΑ ο πιθανότερος χρόνος διεξαγωγής πρόωρων εκλογών είναι προς το τέλος Νοεμβρίου, κάτι που επεσήμανε και χθες το βράδυ ο Ζ. Ζάεφ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ κάλεσε τους πάντες να δείξουν πολιτική ωριμότητα, αφού κανείς δεν προσφέρει άλλη εναλλακτική για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ή κάποια συμφωνία που θα είναι καλύτερη από αυτή των Πρεσπών.

Διαβάστε ακόμα:

- Z. Ζάεφ: Τέλος τα παιχνίδια – Δεν υπάρχει εναλλακτική εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα