Ζ. Ζάεφ προς αντιπολίτευση: Διακυβεύεται το μέλλον της χώρας μας

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, 19:17
-A +A
Ζ. Ζάεφ προς αντιπολίτευση: Διακυβεύεται το μέλλον της χώρας μας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πολιτικές διεργασίες στα Σκόπια, καθώς ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ προσπαθεί να εξασφαλίσει την πολυπόθητη πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή ώστε να «περάσουν» οι συνταγματικές αλλαγές που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, που ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες της, ο Ζάεφ τόνισε ότι οι βουλευτές του VMRO-DPMNE θα πρέπει να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς διακυβεύεται το μέλλον της χώρας. 

«Όλα έχουν ειπωθεί, αλλά η ερώτηση είναι εάν μπορεί να υπάρξει συναίνεση στο ζήτημα της υποψηφιότητας της χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε με τις φιλοδοξίες μας για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ εάν χάσουμε την ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζ. Ζάεφ.

Ανάλογη έκληση απηύθηνε και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Γκόραν Μίσοφσκι που ζήτησε από το VMRO-DPMNE να στηρίξει τη Δευτέρα τις συνταγματικές αλλαγές που προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.

Όπως ανέφερε, η υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών είναι προς όφελος του μέλλοντος της χώρας εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, γεγονός που θα ενισχύσει την ταυτότητα της «Μακεδονίας» παγκοσμίως, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα